Mitt foto
Arvika, Sweden
http://vardagsilska.wordpress.com/

måndag 31 mars 2008

Den värmländska journalistiken är som ett pussel i händerna på en schimpans med kromosomfrossa

...eller så saknar de helt korrekturläsare på NWT-koncernen. Hur skulle man annars kunna förklara tillexempel:



Arikeln handlar alltså om två större flygplatser som bytt datasystem, med följden att de anställda behövt använa datamusen i betydligt större utsträckning. Ok, fair enough - men hur tänkte rubriksättaren? Försöker han/hon vara rolig eller kopplade hjärnan helt enkelt av och tog rökpaus? AN(Arvika Nyheter)'s rubriksättare har en tradion av fullständigt värdelösa försök till rolighter, så alternativ A är faktiskt inte helt otänkbart.

Nästa rubrik till rakning (förhoppningsvis av samma rubriuksättare, allt annat skulle ju innebära att de har fler än ett pucko på lönelistan):



'Knubbisar' är i det här fallet alltså någon form av leksak som nu upptäckts vara farlig för barn, och inte, som man kanske tror vid första anblick, ett gäng kloner av Bert Karlsson. Förvisso även han farlig för barn, men ändå... Nåja, AN är intelligensbefriade.

VF (Värmlands Folkblad) har konekvent samma format på sina löp: en storr rublik och en liten precis under. Om dessa två skrivs av helt olika personer och sätts samman av en tredje, lite ouppmärksam, medarbetare kan resultatet bli fatalt:





















Mer makabert än kul, jag vet, men med en gnutta distans och en nypa Tore-humor kan man ändå skratta rätt gott för sig själv på väg till morgonkaffe på Ritz.

Nästa rubrik har egentligen inget med ovanstående att göra, förutom att den är rolig som få. Den är inte hämtad ur värmländsk media och den är inte heller, egentligen, speciellt korkad. Men jävlar vad jag skrattade...






















...nej nu ska jag käka drog-pytt-i-panna och sen somna bredvid världens bästa.

2 kommentarer:

emma sa...

nu gillar jag dig ännu mer! fina fina människa!

Jonte sa...

Hehe. Är det bara för att jag hackar på andra journalister? :-P